RAJA VEDETTÄVÄ HÄÄKUTSUN SAAJIEN MÄÄRÄÄN

Ote teoksesta Satumaa – Reijo Taipaleen tarina, toim. Hellevi Pouta, kust. Karisto, 2017

Häihin oli kutsuttu noin viisikymmentä vierasta. Hääjuhla vietettiin Anitan kotona. Oli kahvitarjoilu kakkuineen ja voileipineen. Mielellään häihin olisi kutsuttu enemmänkin laajaa sukua ja ystäviä, mutta silloin ne olisivat paisuneet liian suuriksi. Kahdesta vaihtoehdosta valittiin pienet häät.

Tämä valinta johti siihen, ettei Reijon vanhalle äidille myyty enää naapurista tinkimaitoa. Hän sai kuulla, että kai poika pitää äidistään huolen, kun on niin kuuluisa. Monet naapurit olivat odottaneet kutsua oman kylän pojan häihin niin innokkaasti, että olivat hankkineet valmiiksi juhlapukujakin. Reijon äiti nimitti niitä pyrstömekoiksi. Kun kutsua ei kuulunut, pettymys oli suuri, ja Reijon äiti joutui sen maksumieheksi.

Reijo muistaa vain yhden toisen tapauksen, jossa hänen julkisuutensa on herättänyt vanhoissa tutuissa kateuden sävyttämää käyttäytymistä. Hän oli ostanut uuden auton, tummansinisen ja hieman helmiäiseltä hohtavan Dodgen. Hän pysäköi sen Miehikkälässä. Muutamia kavereita tuli pyörimään auton ympärille. Sen renkaita potkiessaan yksi heistä totesi, ettei hän ainakaan tämän väristä autoa olisi ostanut, jos olisi noin paljon rahaa. Sitä ei ollut tarkoitettu Reijon korville, mutta hän kuuli sen. Häntä huvitti.

Kuvassa Reijon äiti.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.